Min iPhone er gået i sort

Min iPhone vil ikke tænde

Har du problemer med en iPhone, som ikke vil tænde? - Så har vi lavet denne guide, som kan hjælpe dig med at få liv i din iPhone igen. Der er nemlig flere ting, som man selv kan forsøge sig med for at få sin iPhone til at tænde igen uden at kontakte en reparatør. Hvis din telefon har fået vand, vil vi dog kraftigt anbefale at besøge en iPhone reparatør hurtigst muligt for at se, om telefonen kan reddes. 

1. Tving til at genstarte

Hvis din iPhone er gået i sort og ikke vil tænde, kan det i nogle tilfælde hjælpe, hvis man tvinger telefonen til at genstarte. Det er forskelligt fra model til model, hvordan man tvinger den til det. Vi lister herunder modellerne op, så du kan finde din model og forsøge at tvinge den til at genstarte, hvis din iPhone er gået i sort og ikke vil tænde.

iPhone med Face ID: (iPhone X, XS, XS Max, XR, 11, 11 Pro, 11 Pro Max, 12 Mini, 12, 12 Pro, 12 Pro Max, 13 Mini, 13, 13 Pro og 13 Pro Max)

1. Tryk hurtigt på skru op og slip den igen
2. Tryk hurtigt på skru ned og slip den igen
3. Tryk på lås-knappen på højre side af telefonen og hold den nede indtil Apple logoet vises

iPhone 8 eller SE 2020: (2. generation)

1. Tryk hurtigt på skru op og slip den igen
2. Tryk hurtigt på skru ned og slip den igen
3. Tryk på lås-knappen på højre side af telefonen og hold den nede indtil Apple logoet vises

iPhone 7:

1. Tryk på både skru ned knappen og lås-knappen på samme tid indtil Apple logoet vises (ca. 10 skeunder)

Alle modeller ældre end iPhone 7:

1. Tryk på hjem-knappen og lås-knappen på samme tid, indtil Apple logoet vises (ca. 10 sekunder) 


Dette er en af de hyppigste årsager til, at en iPhone ikke vil tænde. Det er derfor meget muligt, at dette vil få gang i din telefon igen, hvis din iPhone er gået i sort og ikke vil tænde. Er det ikke tilfældet, kan du prøve et af de næste trin. 

2. Opladning

Hvis trin 1 ikke virker, anbefaler vi, at du prøver at sætte din iPhone til strøm i minimum 1 time og så prøve trin 1 igen. Det er nemlig vigtigt, at der er lidt strøm på batteriet, før man kan tvinge den til at genstarte. Her er nogle vigtige ting du kan tjekke i forbindelse med opladning, så du er sikker på, at din iPhone bliver opladet:

1. Virker stikkontakten? - Prøv evt. med noget andet for at se, om der er strøm i stikkontakten. 
2. Virker opladeren? Har du en enhed, hvor du kan teste, at opladeren virker? Ofte kan det være, at opladeren er blevet slidt ved stikket, så strømmen ikke længere kan løbe igennem ledningen. 

3. Forbind til computer

Hvis din iPhone er gået i sort og ikke vil tænde og trin 1 i denne guide ikke virkede, er her et andet bud på, hvad der kan være galt, og hvordan det evt. kan løses. 

1. Forbind din iPhone til din computer

2. Registrerer din computer, at din iPhone bliver tilsluttet? 

Hvis ja:
Hvis din computer registrerer, at din iPhone bliver tilsluttet, men din iPhone stadig er gået i sort og ikke vil tænde, kan det tyde på, at skærmen er gået i sort og holdt op med at virke. I dette tilfælde bliver du nødt til at kontakte en reparatør, som kan finde ud af, om skærmen er i stykker. Oftest er en diagnose af telefonen noget, som de fleste iPhone reparatører tilbyder gratis. 

Hvis nej: 
Hvis din iPhone stadig er gået i sort og ikke vil tænde, og computeren ikke reagerer på at være blevet forbundet, kan det være batteriet i din iPhone, som er ødelagt. Vi anbefaler her, at du besøget en reparatør for at få tjekket, om dette er tilfældet. 

4. Kontakt en reparatør

Hvis ingen af disse ting hjælper, er sidste udvej at kontakte et værksted, som tilbyder iPhone reparation. De kan her finde ud af, hvad der er galt med telefonen og evt. komme med en pris på, hvad det vil koste at fikse. De fleste reparatører giver gratis diagnose, så det kun koster penge, hvis telefonen kan repareres. De fleste reparatører tilbyder i dag iPhone reparation til en overkommelig pris. Derudover tager reparation af iPhone i dag oftest bare omkring 30 minutter, så du ikke skal undvære din iPhone særlig længe. 


Vi håber, at du kunne bruge denne guide, og at det har hjulpet dig til at få liv i din iPhone. 

Tak fordi du læste med.